Onofficieel archief reisinformatie Nederlands Openbaar Vervoer

Dit is een onofficieel archief van de aankomst- en vertrektijden van de treinen in Nederland en het meeste andere openbaar vervoer. Gegevens beschikbaar gesteld via de NS API en via het NDOV Loket van Stichting OpenGeo zijn hier in hun ruwe vorm gearchiveerd. Meer informatie is te vinden op het NDOV forum.

De data is vrij toegankelijk. De datasets worden beschikbaar gesteld onder de voorwaarden van de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationaal-licentie, in overleg zijn uitzonderingen hierop mogelijk.

Contact & copyright

De reisinformatie zelf is onder verschillende licenties vrijgegeven voor gebruik/herdistributie en is dus min of meer open data. De verzameling van deze (historische) gegevens is een nieuw, afgeleid, product.
Het Onofficieel archief reisinformatie Nederlands Openbaar Vervoer van Adriaan van Natijne is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationaal-licentie.
Toestemming met betrekking tot rechten die niet onder deze licentie vallen zijn beschikbaar via adriaan [@] fwrite . org.

Typen brondata

DSI
Hoewel waarschijnlijk niet de officiele naam: Dynamische StationsInformatie. Vertrektijden per station, vergelijkbaar met de NS API.
IFF (International File Format)
Dienstregeling spoorwegen.
HAFAS
Aankomstvertragingen zoals gemeld in de HAFAS Reisplanner. Relevante berichten Google Groups (OpenOV): https://groups.google.com/d/msg/openov/If5jF0WTGGM/hGxfuM-kRSoJ .
DVS (InfoPlus, Dynamische Vertrekstaat)
Nauwkeuriger en actuelere dan DSI, vanuit een andere bron.
BISON (Beheer Informatie Standaarden OV Nederland)
Gegevens andere openbaar vervoer bedrijven.
FIETS
Gegevens over de beschikbaarheid van OV-Fietsen op de verhuurlocaties. Relevant bericht OpenOV (Google Groups): https://groups.google.com/d/msg/openov/QHHFcFiOECI/PJkmi7oACQAJ .
POS
Actuele posities van NS treinen. Relevant bericht Google Groups (OpenOV): https://groups.google.com/d/msg/openov/o88IqIcxfBM/WNpYg1eCddwJ .
RIT
KV78

Hoofdmappen

Deze dataset is onderverdeeld in een aantal hoofdmappen, naar herkomst of type data:

DE-Co (open dir)
Logger ondergebracht bij Contabo.
FR-Sw (open dir)
Backup logger ondergebracht bij Online.fr.
AMS-Aurora, AMS-Aurora-archive, AMS-Rpi
Historische logger, voorheen bij PCExtreme ondergebracht.
DT-HP, DT-RPi, DT-Rpi-oud
Development logger(s) in Delft, achter een consumentenverbinding. Loggen incidenteel een (zeer) beperkte set aan data.
dumps
Samengevoegde versies van de bovenstaande voor DSI, DVS, HAFAS en RIT. Archief gaat terug tot 2011.
dedup
Dataset ontdaan van duplicaten, als deze dataset bestaat en nieuwer is dan gelijknamige bestanden van andere bronnen bevat dit archief alle unieke rijen van deze archieven.

Beschikbare data

Beschikbare data, statistiek

Getoonde grafieken zijn gebaseerd op samenvattingen van de databestanden, waarbij het aantal berichten per maand geteld is. Één bericht kan informatie over honderden ritten bevatten. Het aantal berichten is dus vooral een indicatie van de werking van het ontvangst-systeem.
Als een bestand door beschadiging onleesbaar is, wordt een lengte van nul berichten aangenomen. In praktijk blijkt deze aanname ongegrond en is van veel hier als leeg aangenomen dagen wel (beperkt) data beschikbaar.


Home - Contact en licentie
Generated: 2020-12-30 18:00 CET, last update included: 2020-12-30 17:07 CET.